صادرات محصولات کشاورزی ایران به کویت از سر گرفته شد تسنیم | brassonline
انتشار: اردیبهشت 21، 1402
بروزرسانی: 03 تیر 1404

صادرات محصولات کشاورزی ایران به کویت از سر گرفته شد تسنیم | brassonline

صادرات محصولات کشاورزی ایران به کویت از سر گرفته شد تسنیم | brassonline

صادرات شیرینی و شکلات در سال 97 با رشدی 23 درصدی رو به رو بوده است که این میزان از رشد، نشان دهنده ی افزایش محبوبیت شیرینی و شکلات ایرانی در بین مردم سایر کشورهای جهان و در نتیجه افزایش صادرات آن بوده است. توتون و تنباکو که در شهرهای همچون آذربایجان غربی، گیلان، کردستان، گلستان، مازندران و … کشت می شود، در کشورهای همجوار و همسایه ی ایران همچون روسیه، ترکیه، عراق، افغانستان و … دارای بازار مناسبی است. سایر محصولات مهم دیگری که به کشورهای دیگر جهان صادر می شوند، شامل توتون و تنباکو، انواع بستنی، شیرینی و شکلات، نساجی و پوشاک می باشند.

  • کشور کویت یکی از همسایه ی جنوب غربی ایران است که با بیش از 6 میلیون نفر جمعیت یکی از بازارهای در دسترس و با پتانسیل بالای صادراتی برای ایران به شمار می رود.
  • کویت به عنوان یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس، رابطه اقتصادی و سیاسی خوبی با ایران دارد و به عنوان یکی از بهترین گزینه های صادراتی برای کشور ما به شمار می رود.
  • بخش عمده ی اقتصاد کویت حول محور نفت و گاز است و تجار کویت با نقدینگی ایجاد شده توسط فروش نفت و گاز، محصولات مورد نیاز خود را وارد می کند.
  • اما به مرکزی برای حضور فعالان اقتصادی و تجاری مهم منطقه و حتی دنیا تبدیل شده است.
  • در این میان شاید تنها استثنا کف پوش های غیرمخملی باشد و همین یک مورد می تواند نشانه خوبی برای کارخانه داران و مدیران صنایع باشد که از صادرات محصولاتشان به کشورهای خارجی ناامید نشوند.

توماج صالحی، رَپِر زندانی، ۲۷ آبان امسال «پس از تحمل ۲۵۲ روز زندان انفرادی، و مجموعاً یک سال و ۲۱ روز حبس» به قید وثیقه آزاد شد اما تنها ۱۲ روز بعد و پس از انتشار ویدئویی که در آن شکنجه شدنش در زندان را شرح می داد، با «ضرب وشتم» بازداشت شد. این کشور طی هفته های گذشته به همراه آمریکا و قطر، میان اسرائیل و حماس برای آتش بس و تبادل گروگان های اسرائیلی و زندانیان فلسطینی میانجی گری می کند. این کشور یکی از شرکای اصلی آمریکا و اتحادیه اروپا است؛ بخصوص اینکه مصر پذیرای میلیون ها پناهجوی آفریقایی نیز هست و از بحران سرازیر شدن پناهجویان آفریقایی به اتحادیه اروپا جلوگیری می کند. بنابر این آمار، بیشترین نرخ بیکاری در ایران به ترتیب متعلق به استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، و کرمانشاه است. البته کویت از دهه های اخیر تلاش کرده تا با ایجاد گلخانه ها و تغییر خاک مزارع، اندکی وضعیت کشاورزی خود را بهبود دهد.

تولید و صادرات انواع خاویار

زیرا کویت یکی از کشورهایی است که درحال توسعه بخش صنعتی خود است و نیاز به ماشین آلات و تجهیزات صنعتی برای پروژه های ساخت وساز و تولید داخلی دارد. با پیوستن به مجموعه بزرگ خریداران و فروشندگان عمده از سراسر کشور در باسکول با دنیایی جدید از فرصت های ویژه و خریداران بالقوه انواع کالا در صنایع مختلف روبرو می شوید. فرقی نمی کند شما کارخانه تولیدی دارید یا محصولات تخصصی خود را در منزل تولید می کنید.

صادرات وسایل نقلیه و قطعات خودرو به کویت

از جمله مهمترین صادرات ایران در بخش صنعتی، می توان به، صادرات رادیو، تلویزیون و وسایل ارتباطی، صادرات کاغذ و محصولات کاغذی و صادرات مبلمان، اشاره کرد. میعانات گازی که در چهار ماهه ی نخست سال 1397 بیشترین میزان صادرات را داشته است، از مهمترین صادرات ایران می باشد که با سهمی بیش از 17 درصد توانسته رتبه ی اول را در صادرات ایران به خود اختصاص دهد. کویت به عنوان یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس، رابطه اقتصادی و سیاسی خوبی با ایران دارد و به عنوان یکی از بهترین گزینه های صادراتی برای کشور ما به شمار می رود. هر چند این مقدار کالا به نسبت کل واردات کویت از سایر کشورها چندان زیاد نیست، اما نشان از رشد بسیار قابل توجه نسبت به سالیان قبل دارد. آمارها نشان می دهد که در طول سالیان اخیر میزان صادرات کالاهای ایران به کویت همواره با اندکی اختلاف در بورس کالای صنایع فلزی نوسان بوده است. این اطلاعات همچنین کمک می کند تا دورنمای مناسبی از وضعیت اقتصاد این کشور حاشیه خلیج فارس داشته باشیم.

اطلاعات

تعرفه، مالیات و عوارضی است که دولت های مختلف به دلایل حمایتی، مالی یا هردوی این ها از کالاهای وارداتی دریافت می کنند. کویت با دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس یک پیمان همکاری اقتصادی منعقد کرده و در ذیل آن توافق کردند که تعرفه ی یکسانی را برای واردات کالاهای مختلف در نظر بگیرند. در حال حاضر تعرفه واردات اکثر کالاها از کشورهای دیگر به کویت بر اساس قانون گمرک متحدالشکل شورای همکاری خلیج فارس، حداکثر پنج درصد ارزش یا بهای کالا بوده و تعرفه ی واردات دخانیات صد درصد است. به منظور واردات کالا به مناطق آزاد تجاری، نیازمند پرداخت تعرفه های گمرکی نیست. صادرات کالا از ایران به کویت بیشتر از طریق سنتی و توسط تجار خوزستانی و بوشهری انجام می شود، که با بهبود کیفیت و برنامه ریزی صحیح می توان مقدار این صادرات را به شدت افزایش داد. شرایط صادرات به کویت،صادرات از مهم ترین فعالیت ها برای رونق تولید و رشد اقتصادی کشورهای دنیا است.